+32 497 85 46 41 hilde@coachandwrite.be

Schrijven 

De naam van deze website combineert twee van mijn liefdes: persoonlijke groei en schrijven. Beide zijn innig met elkaar verbonden. Schrijven is een middel tot groei.

‘Schrijven is kijken met je ogen toe’, schreef Remco Campert.

Via schrijven kan je meer zien, meer horen en meer voelen. Het is een manier om RUIMTE te creëren, in je hoofd, in je lijf. In je heden, in je verleden, in je toekomst. Ruimte in je verhaal.

Schrijven is wild en mild tegelijk, vrij en zonder oordeel.

Het is een open, eerlijke dialoog met jezelf.

Gaat niet over kunnen of niet kunnen.

Op school moesten we vaak opstelletjes schrijven. Dan zei iemand of jij kon schrijven of niet. In rood stond het dan op je blad: ‘Niet creatief genoeg, te langdradig, teveel schrijffouten,…’ Misschien heeft dat je doen besluiten dat je niet van schrijven houdt of dat je het niet kunt…

Laat jezelf niets wijsmaken.

Schrijven is zoveel meer dan (fictieve) verhalen neerpennen. Hier geen opstelletjes die ‘verbeterd’ worden…

Schrijven is jezelf uitdrukken, met je eigen stem. Je plek innemen. Het gaat er niet om wat anderen ervan vinden. Het gaat erom met jezelf in dialoog te gaan, jezelf te horen, te zien, te voelen. Jezelf vrij te kunnen laten in je natuurlijke creativiteit en daar het PLEZIER in te ontdekken.

Het gaat niet om schrijven vanuit je hoofd, maar schrijven vanuit je hart, intuïtief schrijven. Speels en VRIJ. Zonder oordeel en zonder remmen.

Deze vorm van schrijven laat je door de kritische stemmen in jezelf heen schrijven. Dat werkt door in de rest van je leven. Minder ‘ja maar’, meer ‘ja natuurlijk’.

Als je vindt dat je niet kunt schrijven, welkom. Als je denkt dat je er niet van houdt, welkom. Als je net heel veel van schrijven houdt, welkom. Welkom voor een innerlijke beleving, een gesprek met jezelf.

Momenteel zijn er geen workshopdata gepland.