+32 497 85 46 41 hilde@coachandwrite.be

Hilde Van Liefferinge

coach & trainer

Ik ben Hilde Van Liefferinge, 1978-er,
vrouw, moeder, non-stop levensreiziger.

Ik hou van ontmoeten en ontdekken.
Van met een open, nieuwsgierige blik naar het leven kijken.
De diepte induiken
en samen ontdekken wat er ook nog is, behalve dat wat we al wisten.

Taal was mijn eerste lief. In 2000 studeerde ik af als master in de Toegepaste Taalkunde (Vertaler Engels en Spaans).

Maar ik had honger. Honger naar meer weten en begrijpen van de wereld waarin we wonen. Ik ging Politieke en Sociale Wetenschappen studeren. In 2004 behaalde ik mijn master, in 2012 mijn doctoraat.

Tien jaar lang deed ik wetenschappelijk werk aan de UGent. Onderzoek en lesgeven over de mens en zijn organisaties en structuren. 

Gaandeweg ging mijn passie steeds meer uit naar onze innerlijke structuren. Onze manier van denken, emotioneel reageren, doen… ook daarin hangen we aaneen van de structuren en programmaties. Hoe vrij zijn wij echt of hoe allesbepalend blijft de imprint van onze omgeving? Dat werd de queeste waarin ik me ging vastbijten. Niet alleen in theorie, maar vooral in de praktijk van mijn eigen leven.

Deze opleidingen hadden impact:

Mindfulness (2010), Emotioneel Lichaamswerk (2011-2013), Integrale coaching (2013), Systeemcoaching (2013), Intuïtief schrijven (2013), Laughter Yoga Leader (2013), NLP Master Practitioner (2013-2014), Internationaal Gecertificeerd NLP-trainer (2014-2016), Laughter Yoga Teacher (2015), Embodied Writing (2018), School for the Work of Byron Katie (2018), Inspirerend coachen (2021), …

Soms leer je zoveel over verandering dat de verandering jou wordt.

In 2015 liet ik de universiteit achter mij en werd ik zelf coach en trainer, sinds 2019 in combinatie met een part-time docentschap in Coaching.

Iedere dag vind ik er schoonheid in om mensen hun eigen kracht en eindeloze mogelijkheden in zichzelf te laten ontdekken. 

Om zo hun eigen ruimte, plezier en keuzevrijheid in te stappen. Van waaruit alles mogelijk is.

Want het verhaal van je leven (her)schrijf je zelf.

In 2022 werd mijn eerste (niet-academische) boek gepubliceerd, Homo Sanitariens in de Perversitijd. Een bundeling van verhalen, maatschappijkritische reflecties en gedichten over macht en kracht, over de belangrijke overgang van externe naar interne autoriteit. Het is een boek vol liefde en vol humor, want dat zijn de twee zaken die macht niet kan verdragen.

Leuk dat jij de tijd nam even kennis met me te maken. Kan ik iets voor jou betekenen? Neem contact op en ik kijk ernaar uit ook jou te ontmoeten!